Rekryt Rookies satir

Under en lång tid har jag funderat på varför människor, och till viss del staten, har lagt pengar, energi och tid på att utbilda experter (läkare, lärare, sköterskor m.fl.)? Varför? Alla vet ju bättre än dessa s.k. experter och det känns som ett enormt slöseri med pengar, energi och tid om det bara är för att få kalla någon inkompetent. 

Vi tar lärarna, till exempel. Det är ju så att alla som utbildat sig för att jobba med barn och ungdomar enbart gjort det för att det är den enda utbildning de kom in på med sina usla betyg, det vet ju alla, eller hur? Och på utbildningen ställs inga krav på prestationer eller insikter utan de glider igenom en enfaldig och okomplicerad utbildning, bara för att få ett jobb där de medvetet gör saker som är dåliga för barn/elever. Alternativt bara är där som en dålig barnvakt som möjligen höjer ett ögonbryn och skriker något åt ett barn/en elev som befinner sig inom hörhåll. Inget engagemang eller intresse alls, bara likgiltighet och ett mått inkompetens. 

Och alla, precis alla, vet exakt vad som är fel och vad som ska göras åt det, och detta helt utan denna värdelösa utbildning. Och i slutänden är allt lärarens fel :/

Annonser

3 thoughts on “Rekryt Rookies satir

  1. May Launy skriver:

    Klockrent..Du träffar huvudet på spiken..lägg istället ansvar och skuld där den hör hemma. Hos alla de tjänstemänn på arbetsgivarsidan och de rektorer som inte ger lärarna de förutsättningar som de behöver för att kunna göra ett bättre jobb!

  2. B skriver:

    Det tråkiga är att detta stämmer…

  3. timp skriver:

    Detta är konstigt. I minst 12 år arbetade med sanitetsporslin på produktionslinjen och under den tiden läste jag aldrig någon insändare, debattartikel eller opinion, och inte heller såg någon tv-debatt, som handlade om det bästa eller mest ideologiskt korrekta sättet att tillverka en dassastol. Jag fick aldrig någon utbildning men efter upplärning på jobbet ansåg alla innanför och utanför fabriken att jag visste hur det gick till. Ärligt talat bryr de flesta sig inte om det, bara toastolen spolar ordentligt, inte läcker och inte blir brun eller ful i glasyren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: