Varför svarar inte SKL?

För en tid sedan publicerade Lärarmyteriet en replik på SKLs åtta punkter för en bättre skola. Här kan du läsa vårt inlägg: https://lararmyteriet.wordpress.com/2012/06/10/till-skl/ Vi mailade även en länk till SKL och dessutom tweetade vi länken till dem, samt kommenterade på deras Avtalsblogg http://www.skl.se/vi_arbetar_med/avtalsbloggen ), med länk till vårt inlägg. Som svar på vårt mail fick vi efter någon dag, den 13/6, ett autosvar, som bland annat sa så här: ”Vi har tagit emot ditt ärende och du kommer att få svar inom kort.”

I skrivande stund har vi inte fått svar av SKL och vi undrar varför?

Ingela Gardner Sundström skriver på Avltalsbloggen, efter att lärarfacken tackat nej till SKLs avtalsbud, om ”De stora förväntningarnas missnöje”. Hon skriver också om att budet skulle ha givit arbetsro i skolan. Vi undrar hur? Budet innehöll ingen reglering av arbetsuppgifter eller -tid. Något som skolan och lärarna är i skriande behov av! Lärarmyteriet tror mer på att det skulle ha skapat lugn och ro för SKL… Vi hoppas också på en stark medlare som förstår lärarkårens missnöje med dagens lönenivåer och arbetsvillkor och som inte ger efter. Vi hoppas på strejk vid höstterminens början!

Återigen frågar vi oss – varför vill inte SKL svara på vår replik på deras åtta punkter? Är de inte intresserade av vad lärarkåren tycker? Är de inte intresserade av en uppvärdering av lärarprofessionen? Vad säger det Sveriges lärare? Och är det det budskap SKL vill ge oss?

Annonser

8 thoughts on “Varför svarar inte SKL?

 1. Helena Roth skriver:

  Tja ni…. tystnad är ju oxå ett svar. 😦

  Jag hoppas dock att ni får ett svar och att era braiga idéer och förslag tas emot av ngn konstruktiv själ som inser vikten i att fortsätta föra dialog med er/lärarkåren och att det kan leda till konkreta handlingar!

  Lycka till!

  /Helena, samordningsgruppen http://www.barnverket.nu

 2. Lasse skriver:

  Fast vänta nu…Varför hoppas ni på strejk till hösten? Låter ju inte helt vettigt att hoppas på strejk. Jag hoppas, precis som ni, att facken och arbetsgivarna ska komma överens om ett för lärarna fördelaktigt avtal och en bra bit på väg mot en lön som motsvarar arbetsinsats och studieår. Men strejk, det hoppas jag inte på. Det drabbar i slutändan eleverna, och det är inte bra.

  • Löjtnant Språktant skriver:

   Vi tror att strejk, hur tokigt det än må vara, är det enda som kommer att ge den effekt som behövs. Visst drabbar det eleverna, det inser vi, men vi tror att det gynnar dem i längden att lärarna får en vettig arbetssituation och löner som gör att folk vill fortsätta jobba som lärare/utbilda sig till lärare. Detta är något som måste ske och vore bra för eleverna i längden!

 3. L skriver:

  Känner mig livrädd för att ett oacceptabelt bud snart godtas och att arbetssituation och lönen förblir så under all kritik som tidigare. Har jobbat närmare 10 år, 6 års högskolestudier och tjänar under 25000… Jobbar och bryr mig dag och natt för individer och en verksamhet som jag vill så väl…men detta är ohållbart. Så vad gör vi om det blir platt fall??!!

 4. Daniel Hermansson skriver:

  Jag måste tyvärr instämma i Ls oro. Måtte det inte bli som med liknande konflikter, dvs. en hel del buller och bång och sedan bara vika sig och ta ett – ursäkta ordvalet – skitbud. Jag vill att vi lärare inte ger oss förrän a) en ansenlig uppgradering i lön och arbetsförhållanden har skett eller b) nytt huvudmannaskap är satt i handling.
  Är dock som sagt skeptisk.

 5. Erik skriver:

  Instämmer med föregående talare.

 6. P1 skriver:

  Det finns INGENTING som pekar på att lärarnas löner i Sverige kommer att uppvärderas radikalt den närmaste tiden, eller kanske ens någonsin. Ett sannolikt scenario är istället att förfallet tillåts gå bortom en reparabel nivå, från vilken nationen aldrig riktigt hämtar sig konkurrensmässigt. Det är som att koka en groda med start från ljummet vatten – det är aldrig rktigt läge ännu att hoppa ur kastrullen. Varje kull av politiker vid makten behöver inte riktigt ÄNNU ta ansvar för nationens långsiktiga utveckling. Till slut har allt kapital och alla vettiga hjärnor lämnat landet, och kvar finns bl.a. kärnkraftverk som ingen riktigt vet hur de underhålls.

  Eller så blir Ingela Gardner Sundström som genom ett trollslag plötsligt en god människa, och allt bara typ ordnar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: